|
Η οικογένεια Κατωπόδη-Ντελημάρη, άνοιξε το πρώτο της κρεοπωλείο το 1960.
Θα πρέπει να εξηγήσουμε ότι το Ντελημάρης ήταν παρατσούκλι (προσωνύμιο) της οικογένειας και την ακολουθούσε σε κάθε κοινωνική και επαγγελματική της δραστηριότητα. Απόλυτα συνηθισμένο αν σκεφτεί κανείς πως εκείνη την εποχή όλες σχεδόν οι οικογένειες ήταν γνωστές με το παρατσούκλι και όχι με το επώνυμό τους. Με αυτό τον τρόπο ξεχώριζε η κάθε οικογένεια γιατί π.χ. το επώνυμο Κατωπόδης είναι πολύ διαδεδομένο στη Λευκάδα.
Το 1964 ο Ανδρέας Κατωπόδης-Ντελημάρης, αποφάσισε να επεκτείνει τη δραστηριότητα του κρεοπωλείου και στην παραγωγή σαλαμιού αέρος και λουκάνικου. Έδωσε στο προϊόν το όνομα "ΣΑΛΑΜΙ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΝΤΕΛΗΜΑΡΗ", και ξεχώρισε το κρεοπωλείο παραγωγής του αφού υπήρχαν και άλλα κρεοπωλεία που την επωνυμία Κατωπόδης.
Πολύ γρήγορα το σαλάμι Ντελημάρης ξεχώρισε για την ποιότητα, τη γεύση και το άρωμά του. Η ζήτηση αυξανόταν συνεχώς, το σαλάμι έγινε γνωστό και εκτός Λευκάδας και το κρεοπωλείο εξελίχτηκε σε βιοτεχνία παραγωγής σαλαμιού αέρος και λουκάνικου.
Το 1982 η βιοτεχνία μεγάλωσε και μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο μεγαλύτερο και με καλύτερες προδιαγραφές χώρο.
Οι απαιτήσεις της αγοράς, η εξελιγμένη τεχνολογία και η διαδοχή της διεύθυνσης της εταιρείας στους γιους του ιδρυτή Ανδρέα Κατωπόδη-Ντελημάρη, οδήγησαν το 2002 στη κατασκευή ιδιόκτητης, σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αλλαντικών, με εμβαδόν 2000 τ.μ.
Έτσι μπόρεσε να αυξηθεί η παραγωγή, χωρίς να θυσιαστεί η ποιότητα.
|