|
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ |
|
Το σαλάμι αέρος είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Λευκάδας. Η πατέντα θεωρείται Ιταλική και εικάζεται ότι μεταφέρθηκε από τους κατοίκους του Burano της Ιταλίας οι οποίοι μετοίκησαν τη Λευκάδα και ήταν οι πρώτοι που το παρήγαγαν. |
|
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ |
|
Η διαδικασία ξεκινά με την αποστέοση του φρέσκου χοιρινού κρέατος και με την παραδοσιακή απονεύρωση και απολίπωση «με το χέρι». Με αυτό τον τρόπο το κρέας γίνεται κιμάς οπότε ξεκινά η ζύμωση με κυβάκια λίπους, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ζάχαρη και νιτρικά άλατα και στη συνέχεια με το μείγμα που δημιουργείται γεμίζονται τα έντερα. Το σαλάμι Ντελημάρη είναι φυσικής ωρίμανσης οπότε στη συνέχεια τα έντερα κρεμιούνται για να ωριμάσουν για διάστημα 8 έως 18 ημερών, ανάλογα τη διάμετρο και τις καιρικές συνθήκες.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
|
|
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ |
|
Συστατικά : Νωπό χοιρινό κρέας 80 %, λίπος χοιρινό, αλάτι , πιπέρι, σκόρδο, ζάχαρη. Αντιοξειδωτικό : ερυθορβικό νάτριο.
Ενισχυτικό γεύσης : γλουταμινικό μονονάτριο.
Συντηρητικά : νιτρώδες νάτριο, νιτρικό κάλιο. |
|
Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ |
|
Το σαλάμι διατηρείται στους 4 – 15oC της συντήρησης για 4 μήνες όταν είναι συσκευασμένο αεροστεγώς και για 3 μήνες σε μορφή χύμα (όχι σε αεροστεγή συσκευασία) τυλιγμένο με χαρτί κουζίνας και αλουμινόχαρτο.
Και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να συντηρηθεί στην κατάψυξη για 1 έτος.
|
|
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ..... |
|
Προτείνουμε να κόψετε λεπτές φέτες σαλαμιού για να συνοδεύσουν το κρασί, το ούζο ή το τσίπουρο σας. Επίσης, για κολατσιό συνδυάζεται υπέροχα με ντομάτα, τυρί, λάδι και ρίγανη ή σε σάντουιτς με τα υλικά που προτιμάτε.
ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ
|
|